Gezondheid en elektrisch roken

Iedereen weet het, en krijgt het van jongs af aan mee; roken is slecht voor je. Toch valt een groot deel van alle Nederlanders ten prooi aan de verslaving die roken heet. Zonde, want de zeer schadelijke stoffen die je binnen krijgt bij het roken zijn dermate slecht voor je dat ze ziektes als kanker in de hand werken. Daar word je niet vrolijk van. Maar, als je eenmaal een verstokte roker bent dan is het bijzonder lastig om te stoppen met deze ongezonde gewoonte.

Er zijn voldoende hulpmiddelen voorhanden; boeken, kauwgom, pleisters, laserbehandelingen.. een heel regiment verschillende soorten anti-rook behandelingen waar je uit kan kiezen. Toch brengt geen van deze middelen de echte sensatie van roken met zich mee waardoor je al heel snel terugvalt in je oude gewoontes.

Ik kan daarom iedereen elektrisch roken aanraden. Het “roken” van een elektrische sigaret brengt voor een groot gedeelte dezelfde sensatie met zich mee. Dus; het vasthouden van de sigaret, het inhaleren van warmte en de nicotine die daarbij hoort.

Maar is een elektrische sigaret niet net zo schadelijk?

Helaas is er een rapport naar buiten gebracht door het RIVM met betrekking tot elektrisch roken. Volgens diverse onderzoeken zou elektrisch roken minstens net zo schadelijk zijn. Als je het mij vraagt is dit klinkklare nonsens. Bij een normale sigaret vindt verbranding plaats en komen er zo’n 600(!!) schadelijke stoffen vrij. Stoffen die je ook vindt op verkoold vlees. Kankerverwekkende stoffen.

Een e-sigaret bevat geen schadelijke stoffen en bestaat uit slechts een aantal eenvoudige substanties, waarvan het grootste gedeelte uit water bestaat. Daarbij wordt er niets verbrandt en komt er dus geen geen teer vrij. Ja, je krijgt nicotine binnen van een e-smoker. Nicotine is echter nooit kankerverwekkend bevonden. Ja, nicotine is verslavend, maar die paar biertjes of wijntjes die je op een zaterdagavond wegtikt zijn schadelijker dan een elektrische sigaret.

Benieuwd waar je een elektrische sigaret kan kopen? Check deze webwinkel. Je vindt er een behoorlijk aanbod verschillende soorten e-smokers voor een prima prijs. Succes!