E-sigaretten en je gezondheid

Er bestaan nogal wat onduidelijkheden over e-sigaretten en de effecten die het kan hebben op de gezondheid. Een groep mensen denkt namelijk dat deze variant op het roken zeer slecht is en zij stappen daarom als roker niet over op de e-sigaret. Dat is eigenlijk onterecht, want e-roken is wel degelijk een stuk gezonder dan het roken van de conventionele sigaret. Vooral de nieuwe generatie zijn van uitstekende kwaliteit en dankzij deze sigaretten is het roken van een e-sigaret allesbehalve slecht.

Ongezond

Eigenlijk is het roken van een e-sigaret niet heel schadelijk. Het wordt eigenlijk pas iets ongezonder als je deze sigaretten met nicotine gaat roken. Alleen veel rokers die willen overstappen hebben nicotine nodig om niet te maken krijgen met ontwenningsverschijnselen. Daarom is het aan te raden om als ex-roker van tabakssigaretten eerst te beginnen met sigaretten die een beetje nicotine bevatten. Zo zul je in het begin geen last hebben van de overstap. Vervolgens kun je de hoeveelheid nicotine langzaam maar zeker afbouwen.

Het voordeel is dat je bij e-smoking geen schadelijke stoffen als teer en koolmonoxide inhaleert. Dit zijn ook schadelijke stoffen die in een tabakssigaret zitten. Dat zijn overigens lang niet de enige schadelijke stoffen, want zo’n tabakssigaret zit boordevol slechte schadelijke stoffen. Hier kun je bijvoorbeeld meer lezen over wat voor schadelijke stoffen er allemaal voorkomen: http://www.esigaretervaring.nl.

Veel mensen die de artikelen op bovengenoemde website lezen komen ook tot de conclusie dat je eigenlijk beter maar kunt overstappen op het e-roken. Helemaal stoppen met roken is misschien de beste optie, maar dat is ook de meest lastige, want hoe kun je van de ene op de andere dag eenvoudig stoppen met roken? Dat is vrijwel onmogelijk, omdat je te maken kunt krijgen met allerlei klachten. Klachten die gestoeld zijn op verslaving. E-smoking is het beste alternatief.